Βιογραφικo

 

 

Είμαι απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Σπουδών και κάτοχος Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος Ψυχολόγου (αριθμ. Πρωτ. 4883/18-09-2009). Στην πρακτική μου ασχολήθηκα με την πρόληψη και αντιμετώπιση των εξαρτήσεων στο κέντρο πρόληψης «Σταθμός». Είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Κλινική Ψυχολογία του Leiden University στην Ολλανδία. Πρόσφερα εθελοντική εργασία στην ειδική θεραπευτική μονάδα αυτιστικών παιδιών με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (Ε.Θ.Μ.Α.) του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών συμμετέχοντας στην υλοποίηση του θεραπευτικού-εκπαιδευτικού προγράμματος του Κέντρου Ημέρας. Η ειδίκευσή μου στην ψυχοθεραπεία έγινε στο Ινστιτούτο Γνωσιακής Αναλυτικής Θεραπείας, με βάση το Γνωσιακό Αναλυτικό Μοντέλο και τον Διαλεκτικό Εαυτό. Παρακολούθησα το μετεκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Κλινική Ψυχοπαθολογία» του Ε.Π.Ι.Ψ.Υ και της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών – Αιγινητείου Νοσοκομείου. Συνεχίζω να παρακολουθώ τις επιστημονικές εξελίξεις στην ψυχολογία σε συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια.

Τα τελευταία 8 χρόνια εργάζομαι στην Εταιρία Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων «Ίρις» (Ψυχαργώς Β’ Φάση) και τους τελευταίους μήνες στην ΑμΚΕ “Κλίμακα”. Κύρια απασχόλησή μου είναι η εκμάθηση κοινωνικών δεξιοτήτων και ενίσχυση αυτοφροντίδας ατόμων με ψυχικές διαταραχές και σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα (ψύχωση, διαταραχή συμπεριφοράς, νοητική στέρηση). Διενεργώ ατομικές και ομαδικές συνεδρίες (ψυχοεκπαίδευση), ενώ στα καθήκοντά μου συμπεριλαμβάνονται η παρουσίαση κλινικών περιστατικών σε ομάδες εποπτείας, η προετοιμασία ασθενών για αυτόνομη διαβίωση σε προστατευόμενα διαμερίσματα και η επιμέλεια θεραπευτικών προγραμμάτων και εκθέσεων αξιολόγησης. Απασχολήθηκα και με το προστατευόμενο διαμέρισμα της εταιρίας, που αφορά το τελικό στάδιο της θεραπείας και της επανένταξης των θεραπευόμενων στον κοινωνικό ιστό.

Εργάζομαι ιδιωτικά ως ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια στο γραφείο μου στην περιοχή του Μουσείου (Κέντρο Αθήνας). Δέχομαι κατόπιν ραντεβού.